Wandelcoaching

Voor iedereen die letterlijk stappen wil zetten om in positieve zin te veranderen. Al wandelend wordt u gecoacht. De rust en de veiligheid van de natuur spoort echt aan tot praten en heeft daarbij een grote positieve en ontspannende invloed. Tevens biedt de natuurlijke omgeving ook een rustgevend, prettig afleidend en stimulerend decor, hetgeen de coaching ondersteunt.

Onderzoeken hebben aangetoond dat mensen na een aantal sessies wandel coaching in de natuur hun leven een beter punt toeschrijven.

Coachen is een specifieke manier van begeleiden waarbij bepaalde doelen gemakkelijker en sneller gerealiseerd zullen worden. De coach ondersteunt het leerproces van de coachee (de leerling). Bij het wandelend coachen geven zowel het wandelen als de natuur waarin gewandeld wordt extra handvatten om sneller inzichten te geven, zodat de doelen gemakkelijker bereikt worden. Een aantal voordelen van het wandelen zijn dat de coachee zowel letterlijk als figuurlijk in beweging komt. Door het wandelen kom je los van vastgezette denkpatronen en gewoontes.  Alle zintuigen gaan meedoen. Problemen die vastzaten in je hoofd komen naar je gevoel toe.  Het maakt veel duidelijk en helpt om de gewenste verandering in te zetten.

Nog een voordeel van wandel coaching

Wat ook goed helpt is dat, al wandelend, je niet tegenover elkaar hoeft te zitten en elkaar moet aankijken. Het maakt dat je vrijer durft te praten. Denktijd en stiltes zijn niet hinderlijk of ongemakkelijk als je naast elkaar loopt. Het lopen voelt krachtig en vitaal en geeft je de zekerheid dat je sterk  genoeg bent om problemen onder ogen te zien en aan te pakken.

Tarieven

Ger start met een gratis kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek stelt Ger zich aan u voor en hoort graag uw verhaal. Aan de hand van dit gesprek bespreekt u samen met Ger het coach-traject.

Indien u na dit gesprek besluit om samen met Ger op pad te gaan is het tarief  € 75,- per tocht van 1,5 tot 2 uur. Afhankelijk van uw vraag en (verander)wens zullen er 2 tot gemiddeld 5 sessies nodig zijn.

De kracht van de natuur

De natuur helpt ook mee in het leerproces.  Een krachtig instrument dat de natuur ons biedt, is de enorme hoeveelheid aan metaforen die er te vinden zijn.  De natuur laat tijdens de coachgesprekken symbolen zien die aansluiten bij het onderwerp waar je mee bezig bent. Symbolen bieden de mogelijkheid bepaalde beelden uit je hoofd te halen en er letterlijk van een afstand naar te kijken, wat vaak tot nieuwe inzichten leidt en een helende werking heeft.

Wandelcoach Ger Kockelkorn

Ger is een echt mensen mens. Hij bloeit er zelf helemaal van op als hij iets kan betekenen voor mensen, op allerlei gebied. In zijn loopbaan is hij werkzaam geweest in uiteenlopende sectoren. In al zijn functies heeft hij gewerkt met en voor mensen. Van adviseren  tot motiveren en van mensen laten genieten en zich thuis laten voelen tot persoonlijk begeleiden bij het verwezenlijken van hun (verander)wensen en het aanpakken van hun problemen. Als Ger iets voor je doet, is dat met volledige toewijding, respect en discretie, maar ook met humor. Ger heeft enorm veel ervaring op gebied van coaching. Hij is gediplomeerd persoonlijkheids-coach en gecertificeerd Kernkwadrant trainer-coach.

“Pas als je je moed toont je weg te gaan,
toont de weg zich aan jou.”

Paulo Coelho

Waar kan Ger je bij helpen?

Bij Ger Kockelkorn kun je terecht voor (wandel) coaching op divers gebied. Ger is door de wol geverfd of het nou gaat om werk, life of intuïtief coaching, Ger is van alle markten thuis. Door zijn verhoogde intuïtie is Ger in staat om al snel bij de bron van een probleem te komen, waardoor hij zijn coachee nog sneller en effectiever kan helpen. Dit hebben vele mensen al kunnen ervaren bij Ger.  Hij gaat samen met jou op zoek naar waar je kracht ligt. Samen met Ger ontdek je je talenten, kom je er achter waar je energie van krijgt en/of welke functie of rol het beste bij je past als individu. Ook kijkt hij naar wat jou drijft en motiveert, waar jij voor staat en welke betekenis het heeft voor jou. Maar gewoon een inspirerend en vertrouwelijk gesprek van mens tot mens kan natuurlijk ook.

Wat maakt Ger nog meer tot een goede coach;

  • Ervaring & expertise
  • Empathie & inlevingsvermogen
  • Goede communicatie
  • Leiderschap
  • Betrouwbaarheid

Wat is wandel coaching door de wetenschappelijke bril;

(Wandel) Coaching is de laatste jaren erg in populariteit toegenomen. En zo ook de toename van het aantal coaches. Dit is onderzocht door Erik De Haan, hoogleraar organisatieontwikkeling en coaching aan de Vrije Universiteit. Iedereen kan een bordje met die titel op zijn deur spijkeren en een leven als coach beginnen. Dat maakt het lastig om het kaft van het koren te scheiden. Want wat maakt een coach nu tot een goede – en hoe vind je zo iemand?                                                                                                         Niet zozeer de methoden die een coach gebruikt, bepalen de effectiviteit, ontdekte Erik de Haan uit eigen onderzoek. Uiteindelijk is “de klik” de allerbelangrijkste voorspeller van effectiviteit – de vraag of de cliënt een goed gevoel heeft bij de coach, en vertrouwen heeft in hem of haar. Want geen vertrouwen in iemand hebben leidt ertoe dat je minder van hem of haar aanneemt.

Maar daarnaast is het van belang dat een coach voldoet aan bepaalde basisvoorwaarden met betrekking tot ethische gedragsregels, opleiding en ervaring. Een European keurmerk ‘ Individual Accreditation,’ oftewel EIA geeft aan dat de kans dat je een goede match treft aanzienlijk groter is, maar wat niet wil zeggen iemand zonder registratie een slechte coach is. Dat de klik veel belangrijker is dan een keurmerk, daarover zijn deskundigen het eens. ‘Als een coach geweldige papieren heeft maar je een onprettig gevoel geeft, moet je niet met diegene in zee gaan,’ adviseert Van den Wall Bake. ‘Het is bijvoorbeeld een slecht teken als een coach zelf vooral aan het woord is, adviezen geeft, of jou vertelt wat hij vindt dat je moet bereiken. Coaching is een gelijkwaardige relatie: een goede coach houdt je een spiegel voor en laat je zelf ontdekken wat je kunt veranderen.’

Geïnspireerd geraakt door Powerful Healing by Nature?
Ik help je graag om jouw innerlijke balans (terug) te vinden.

Stressbeheersing

Begeleide wandelingen in de natuur, waarin diverse methodes en oefeningen ingezet worden om tot ontspanning te komen.

Meditatie- en stiltewandelingen

Met deze wandelingen observeren we onze gedachten, zonder daar een oordeel aan toe te kennen.

Wandelcoaching

Onderzoeken hebben aangetoond dat mensen na een aantal sessies wandel coaching in de natuur, hun leven een beter punt toeschrijven.