Stressbeheersing

Begeleide wandelingen in de natuur, waarin diverse methodes en oefeningen ingezet worden, om tot ontspanning te komen. Zo creëren we rust in ons lijf en hoofd en kunnen we ontstressen. Ook als je momenteel geen stress ervaart zijn deze wandelingen heerlijk om te doen en werken ze preventief. De instructies zijn eenvoudig en makkelijk te leren door iedereen.

Bio-relaxatie is het aanmoedigen van het ingebouwde kalmeringsmiddel, dat al in ieder van ons aanwezig is.

Stressbeheersing
is de spontane ontspanning die ontstaat nadat de Bio-relaxatie toegepast is. Dat automatisme noemt men Stressbeheersing. Wie eenmaal ontspannen is leeft ontspannen.

TERUG NAAR HOMEPAGINA

Ik krijg regelmatig de vraag; “Wat houdt dat nou precies in, die meditatie/ mindfulness wandelingen met oefeningen van Stressbeheersing op basis van Bio-relaxatie?”

Ik zeg wel eens dat het eigenlijk een soort minivakantie is vlakbij huis. Je bent heerlijk met elkaar of individueel, met mij in de buitenlucht voor ongeveer 1,5 tot 2 uur. We wandelen in alle rust en aandacht door de natuur en combineren dit met een mix van ontspanningsoefeningen. Daarna ga je heerlijk ontstressed en opgeladen met positieve energie weer naar huis.

Doordat je dichter bij jezelf bent gekomen en je het gevoel van het hier en nu meer beleefd, kun je de hectiek van het dagelijkse gebeuren beter aan en slaap je beter en dieper. Hoe vaker je de wandelingen doet, hoe langer het ontspannen gevoel aanhoud, maar eigenlijk is het zoveel meer dan dat. Je komt stap voor stap weer dichter bij je eigen natuur.

Tarieven
Wandeling

Losse wandeling

€ 15,00

Wandelkaart
5 wandelingen

€ 70,00

Wandelkaart
10 wandelingen

€ 135,00

Individuele wandelsessies
5 wandelingen

€ 125,00

Mooie plekjes

De door mij begeleide wandelingen vinden plaats in het Limburgse landschap en altijd in het groen van de natuur, omdat het groen uit de natuur een positieve bijdrage levert aan ons welbevinden. We gaan gaandeweg anders leren “kijken” naar de natuur. Niet alleen met je ogen en met je verstand, maar totaal, met je hart en je ziel.

Oefeningen

Tijdens de begeleide wandeling, die in volle aandacht en rust wordt uitgevoerd, zet ik ter ondersteuning diverse Bio-relaxatie oefeningen in voor optimale ontspanning. De oefeningen bestaan uit een mix van yoga- mindfulness/meditatie- en ademhalingsoefeningen. Ter verdieping zet ik altijd nog een meridiaanstrekkings-oefening in. Hiervan zijn er 12, waarvan bij iedere wandeling een specifieke strekking aan bod komt. Door deze wandelingen met regelmaat te beoefenen kom je uiteindelijk bij de spontane ontspanning die in ieder van ons ingebouwd is. Dit noem je Stressbeheersing. Je voelt je beter in je vel, je kunt de hectiek van het dagelijkse gebeuren beter aan en slaap beter en dieper.

Individuele wandelingen

Tijdens de individuele wandelingen wordt er gedurende 5 wandelingen doelgericht gewerkt aan het oplossen van energetische blokkades. Deze kunnen zich bijvoorbeeld uiten in; onrustig voelen, irritatie, slecht slapen, zorgelijk malen, angstig en paniek voelen, lusteloos, futloos en depressief zijn. Of eczeem, huidirritaties. We lopen samen van tevoren door waar de blokkades zitten en passen daar jouw persoonlijke sessie wandelingen daar op aan, zodat de levensenergie weer kan gaan stromen. Er worden diverse methodes persoonsgericht ingezet, zodat onder andere een moe en uitgeblust gevoel aan het einde van een (werk)dag tot het verleden behoren. Na de persoonlijke wandelsessie je heb je genoeg tools aangereikt gekregen om een hoger rendement uit je leven te halen.

Geïnspireerd geraakt door Powerful Healing by Nature? Ik help je graag om jouw innerlijke balans (terug) te vinden.

Het hier en nu 

Omdat ons hoofd vaak te vol zit met gedachten die voornamelijk in het verleden of de toekomst afspelen, zet ik diverse oefeningen in als ondersteuning, om meer in het hier en nu te komen. Wie meer leeft in het heden, ervaart sterker het gevoel van een diepe, rustgevende, vredige en liefdevolle verbintenis met zichzelf en zijn omgeving. Je bent niet meer gauw uit het veld te slaan en staat stevig in het hier en nu. Het positieve gevolg daarvan is dat je jezelf meer weet te waarderen en accepteren. De natuur accepteert zichzelf ook zoals het is. Een eik wil ook geen berk zijn en een berk wil geen eik zijn.

De wijze natuur                                                                

Tijdens de wandeling valt er zoveel te leren van de natuur. De natuur is zonder oordeel en herbergt zoveel waarheid en wijsheid. Je leert je te verbinden met iedere struik, boom, plant of vogel. Zonder oordeel van ons denken kijken we, voelen we en merken op dat het er gewoon is, in het hier en nu en hoe mooi dat is. De natuur leeft niet in de toekomst of in het verleden, waar wij ons vaak in gedachte begeven. De natuur vertelt ons wijze lessen en daar geven we gehoor aan tijdens deze wandelingen.

Dus terug naar je eigen natuur..

Bijzonder effectief vind ikzelf de heerlijke meridiaan oefeningen, die vrijwel gelijk zorgen voor een merkbaar heerlijk warm en ontspannen en toch energiek gevoel. Iedere wandeling is er een oefening voor een ander hoofdmeridiaan, waarvan er 12 zijn. Na 12 wandelingen zijn ze dus allemaal aan bod gekomen.

Binnen de traditionele Chinese geneeskunde gelooft men dat Qi (levensenergie) door je lichaam stroomt om zo je organen van energie te voorzien. Deze energie wordt getransporteerd via 12 hoofdmeridianen (energiebanen). Hoewel elke meridiaan is gekoppeld aan een specifiek orgaan reikt de functie van een meridiaan verder dan alleen het betreffende orgaan. Meridianen hebben zowel een fysieke, als een psychische positieve uitwerking op ons gestel.

Ben je benieuwd en wil je aan den lijve ondervinden hoe weldadig de wandelingen zijn?  Wandel dan  mee en ervaar zelf hoe heerlijk het is om volledig in het hier en nu te zijn tijdens zo’n wandeling. De eerste kennismaking wandeling is altijd voor iedereen gratis.

Geïnspireerd geraakt door Powerful Healing by Nature?
Ik help je graag om jouw innerlijke balans (terug) te vinden.

CONTACT

Stressbeheersing

Begeleide wandelingen in de natuur, waarin diverse methodes en oefeningen ingezet worden om tot ontspanning te komen.

Meditatie- en stiltewandelingen

Met deze wandelingen observeren we onze gedachten, zonder daar een oordeel aan toe te kennen.

Wandelcoaching

Onderzoeken hebben aangetoond dat mensen na een aantal sessies wandel coaching in de natuur, hun leven een beter punt toeschrijven.