Mind-walks

Begeleide wandelingen in de natuur, waarin diverse methodes en ontspanningsoefeningen samen komen uit de Oosterse en Westerse wereld Zo creëren we tijdens het lopen rust in ons lijf en hoofd en kunnen we ontstressen. Ook als je momenteel geen stress ervaart zijn deze wandelingen heerlijk om te doen en werken ze preventief. De instructies zijn eenvoudig en makkelijk te leren door iedereen.

Ik krijg regelmatig de vraag; “Wat houdt dat nou precies in, die Mind-Walks?

Nou, het voelt als een soort minivakantie vlakbij huis. Je bent heerlijk met elkaar of individueel met mij in de buitenlucht voor ongeveer 1,5 tot 2 uur. We wandelen met volledige aandacht door de natuur en combineren dit met een mix van ontspanningsoefeningen uit de Oosterse en Westerse wereld. Je stelt je zintuigen helemaal open. Daarna ga je heerlijk ontspannen en opgeladen met positieve energie weer naar huis.

Hoe frequenter de deelname, hoe langer het ontspannen gevoel aanhoudt. Logisch eigenlijk, aangezien je spanningen en stress meestal ook niet in 1 dag opbouwt.

Maar eigenlijk is het zoveel meer… Je komt stap voor stap weer dichter bij je eigen natuur.

Tarieven
Wandeling

Losse wandeling

€ 15,00

Wandelkaart
5 wandelingen

€ 70,00

Wandelkaart
10 wandelingen

€ 135,00

Individuele wandelsessies
5 wandelingen

€ 125,00

De oefeningen bevatten o.a.

Balans oefeningen Als je lichaam in balans is, dan is je geest dat ook en andersom.

Bio-relaxatie Spanningen zetten zich vaak vast in de spieren. Met een simpele techniek leer je ze te ontspannen.

Ademhalingstechnieken Ademen doen we automatisch. Veel mensen halen oppervlakkig adem en zijn vaak duizelig of hebben weinig energie. Hier leer je dieper en rustiger te ademen.

Mindfulnesoefeningen Oefeningen die je brengen in het hier en nu. Je ervaart hierdoor een sterker gevoel van een diepe, rustgevende, vredige en liefdevolle verbintenis met jezelf en je omgeving.

Meditatie oefeningen Ik maak gebruik van diverse methodes meditatie tegen het einde van de wandeling.

Yoga/ Meridiaan strekkingsoefeningen Effectieve ontspannings- oefeningen die tijdens het wandelen worden beoefend.

Bijzonder effectief zijn de meridiaan strekking oefeningen, die vrijwel gelijk zorgt voor een merkbaar heerlijk warm, ontspannen en toch energiek gevoel. Iedere wandeling beoefenen we een ander hoofdmeridiaan, waarvan er 12 zijn. Na 12 wandelingen zijn ze dus allemaal aan bod gekomen.

Binnen de traditionele Chinese geneeskunde gelooft men dat Qi (levensenergie) door je lichaam stroomt om zo je organen van energie te voorzien. Deze energie wordt getransporteerd via 12 hoofdmeridianen (energiebanen). Hoewel elke meridiaan is gekoppeld aan een specifiek orgaan reikt de functie van een meridiaan verder dan alleen het betreffende orgaan. Meridianen hebben zowel een fysieke, als een psychische positieve uitwerking op ons gestel.

Welk rendement haal je eruit voor jezelf?

kwali(tijd) voor jezelf

– beter kunnen reageren in stressvolle situaties

– je snuift zuurstof op in de buitenlucht

– het immuunsysteem krijgt een boost

– meer energie en betere concentratie

– in je hoofd ontstaat weer ruimte

– bewegen is goed voor lichaam en geest

Mooie plekjes

De begeleide wandelingen vinden plaats in het Limburgse landschap en altijd in het groen van de natuur, omdat groen een positieve bijdrage levert aan ons welbevinden. Gaandeweg ga je anders leren “kijken” naar de natuur. Niet alleen met je ogen en met je verstand, maar totaal, met hart en ziel.

Individuele wandelingen

Tijdens de individuele wandelingen wordt er gedurende 5 wandelingen persoonsgericht gewerkt aan het reduceren van stress en het oplossen van energetische blokkades.

Blokkades kunnen zich bijvoorbeeld uiten in;

Onrustig voelen, irritatie, slecht slapen, zorgelijk malen, angstig en paniek voelen, lusteloos, futloos en depressief zijn, maar ook in eczeem en huidirritaties. Samen nemen we voor aanvang door waar eventuele blokkades zitten en passen daar jouw persoonlijke sessie wandelingen en oefeningen op aan, zodat de levensenergie weer vrijelijk kan gaan stromen.

Na de persoonlijke wandelsessie heb je genoeg tools aangereikt gekregen om een hoger rendement uit je leven te halen.

Geïnspireerd geraakt door Powerful Healing by Nature? Ik help je graag om jouw innerlijke balans (terug) te vinden.

Het hier en nu

Omdat ons hoofd vaak te vol zit met gedachten die voornamelijk in het verleden of de toekomst afspelen. De natuur leeft niet in de toekomst of in het verleden, waar wij ons vaak in gedachte begeven. Door regelmatig de wandelingen met de oefeningen te doen groeit je bewustwording. Je bent meer aanwezig in het hier en nu. Het positieve gevolg daarvan is dat het je eigenwaarde, zelfvertrouwen en het accepteren van jezelf helpt op te bouwen. De natuur accepteert zichzelf ook zoals het is. Een eik wil ook geen berk zijn en een berk wil geen eik zijn.

Verbinding

Tijdens de wandeling valt er zoveel te leren van de natuur. In de natuur mag je volledig jezelf zijn, want de deze is zonder oordeel en herbergt zoveel waarheid en wijsheid. Je leert je te verbinden met struiken, bomen en planten. De natuur vertelt ons wijze lessen en daar geven we gehoor aan tijdens deze wandelingen.

Dus terug naar je eigen natuur..

Ben je benieuwd en wil je aan den lijve ondervinden wat zo’n wandeling met je doet? Wandel dan mee en ervaar zelf hoe heerlijk het is om volledig in het hier en nu te zijn tijdens zo’n wandeling.

Geïnspireerd geraakt door Powerful Healing by Nature?
Ik help je graag om jouw innerlijke balans (terug) te vinden.

Stressbeheersing

Begeleide wandelingen in de natuur, waarin diverse methodes en oefeningen ingezet worden om tot ontspanning te komen.

Meditatie- en stiltewandelingen

Met deze wandelingen observeren we onze gedachten, zonder daar een oordeel aan toe te kennen.

Wandelcoaching

Onderzoeken hebben aangetoond dat mensen na een aantal sessies wandel coaching in de natuur, hun leven een beter punt toeschrijven.